Virtuaalikierroksella pääset tuotannon aitiopaikalle

Vaativiin, mittatarkkoihin koneistettaviin kappaleisiin ja erilaisiin kokoonpanoihin erikoistunut ITA Nordic panostaa moderniin konekantaan ja tehdasautomaatioon ja käyttää vuosittain noin 10 – 20 % liikevaihdosta investointeihin. Virtuaalisella tehdaskierroksella pääset seuraamaan viimeisintä teknologiaa olevien koneiden toimintaa käytännössä. Näet koneiden millimetrin sadasosien tarkkuudella tapahtuvaa työskentelyä paljon lähempää kuin tavallisella vierailulla.  

Haastavista materiaaleista työstetään vaativia ja mittatarkkoja kappaleita ja kokoonpanoja  

Virtuaalikierros on tuotantotiloihimme suuntautuva interaktiivinen kierros, jonka aikana nähdään eri tuotantoprosessien toimintavaiheita. Sisällöltään kattava kierros sopii niin yritysten päätöksentekijöille, työntekijöille kuin oppilaitoksillekin.  

– Virtuaalikierroksella pääsee tutustumaan eri toimipisteidemme valmistusprosesseihin. Kierroksella nähdään, kuinka haastavista materiaaleista koneistetaan vaativia ja mittatarkkoja komponentteja. Tällaisia ovat mm. Puntalan tehtaalla valmistettavat erikoislujat kiinnitystarvikkeet ja Närpiön tehtaalla valmistettavat tarkkuusakselit, kertoo ITA Nordicin myyntipäällikkö Hannu Viitikko.

Videoesityksessä nähdään tuotantoprosessin vaiheet aina materiaalivalinnoista sahauksen kautta koneistuksiin ja laadunvarmistukseen asti. Kierroksen sisältö on vakio, mutta asiakkaidemme on kuitenkin mahdollista saada kierros myös heidän omien toiveiden ja kiinnostuksen mukaan räätälöitynä, jatkaa Viitikko. 

Virtuaalikierroksella esitellään monipuolisia valmistusmahdollisuuksia 

Meiltä löytyy monipuolista koneistuksen osaamista sekä laajaa ymmärrystä erilaisista työstettävistä materiaaleista. Virtuaalikierroksella nähdään esimerkkejä mm. monitoimisorvauksesta, keskustöistä, kiinnitystarvikkeina käytettävien pulttien ja muttereiden valmistuksesta sekä akseleiden valmistuksesta.  Koneemme työstävät erilaisista teräslaaduista, alumiinista ja valuaihioista laadukkaita ja teknisesti vaativia tuotteita ja osakokonaisuuksia kone- ja laitevalmistajille. Kierroksella nähdään koko valmistusprosessi: miten moderneissa valmistussoluissa kappaleet valmistetaan aihioista koneistuksen ja viimeistelyn kautta merkkauksen ja pesuvaiheen jälkeen valmiiksi tuotteiksi. Myös laadunvarmistus on erittäin tärkeässä roolissa tuotannossamme.  

– Käytännössä laadunvarmistus lähtee meillä jo heti ensimmäisestä kappaleesta. Ns. ykköskappaleen laatu varmistetaan aina ennen sarjatuotannon aloitusta. Näin pystymme reagoimaan mahdollisiin poikkeamiin heti ja pitämään tuotannon kustannustehokkaana. Tehdasautomaation ja prosessiaikaisen laadunvarmistuksen avulla olemme pystyneet tehostamaan tuotantoprosessejamme ja parantamaan tuotteidemme laatua, kertoo Viitikko. 

Varaa aika virtuaalivierailulle

– Virtuaalinen tehdaskierros on kätevä ja vaivaton tapa tutustua tuotantoomme. Vierailijoiden ei tarvitse käyttää aikaa siirtymiseen, vaan varata ainoastaan kierrokselle noin tunti aikaa. Olemme saaneet kiitosta kierroksen selkeydestä ja mielenkiintoisesta tavasta esitellä tuotantoprosesseja. Ja tokihan kierroksen aikana voi myös esittää kysymyksiä ja saada vieläkin enemmän irti kierroksesta, sanoo Viitikko.

Varaa aika virtuaaliselle tehdaskierrokselle >>
 

Katso kaikki uutiset