Erikoislujien kiinnitystarvikkeiden tulee kestää äärimmäisiä olosuhteita

Erikoislujilta kiinnitystarvikkeilta vaaditaan ominaisuuksia, jotka kestävät äärimmäisiä olosuhteita. Erikoisruuvit, vaarnaruuvit, koneistetut kuusiomutterit – ITA Nordic valmistaa kiinnitystarvikkeet vaativaan käyttöön. Tuotteiden korkea laatu ja joustava asiakaspalvelu tekevät meistä erinomaisen kumppanin. 

Erikoislujat kiinnitystarvikkeet ovat keskeisiä komponentteja mm. suurissa dieselmoottoreissa, tuulivoimaloissa, laivojen propulsiojärjestelmissä sekä prosessiteollisuudessa. Niiden tulee kestää vaativia olosuhteita ja tarjota käyttöominaisuuksiltaan erinomaista luotettavuutta. ITA Nordic valmistaa joustavasti, asiakkaan vaatimuksia vastaavat erikoislujat kiinnitystarvikkeet Puntalan yksikössään.  

Laadukas lopputulos edellyttää laadukkaita materiaaleja 

Erikoislujien kiinnitystarvikkeiden on kestettävä erittäin korkeita kuormituksia ja kovaa rasitusta, jota niihin kohdistuu käyttöympäristössään. Esimerkiksi voimakkaiden dieselmoottoreiden tärinä ja laivojen propulsiojärjestelmien altistuminen korroosiolle edellyttävät, että laitteiden osat ovat laadukkaita ja kestävät erilaisia ympäristöolosuhteita. Erikoislujien kiinnitystarvikkeiden valmistukseen käytettävän teräksen on oltava laadultaan sellaista, että lopputuotteelta vaadittavat käyttöominaisuudet voivat toteutua. ITA Nordicin tuotannossa käytettävä korkealuokkainen teräs tarjoaa erinomaisen mekaanisen lujuuden ja kestävyyden kiinnitystarvikkeille.  

– Valmistamme erikoislujat kiinnitystarvikkeet pääasiallisesti nuorrutusteräksestä ja ruostumattoman teräksen eri seoksista. Hankimme teräkset joko kotimaisilta tai ulkomaisilta pitkäaikaisilta, luotettavilta yhteistyökumppaneiltamme. Näin voimme olla varmoja, että laatu on priimaa, eikä eteen tule ikäviä yllätyksiä tuotannossa, kertoo ITA Nordicin liiketoimintajohtaja Jari Kärkkäinen. 

Laadukkaat materiaalit mahdollistavat erikoislujien kiinnitystarvikkeiden valmistuksen tarkkojen teknisten vaatimusten mukaisesti. Esimerkiksi koneistetut kuusiomutterit ja pyöreät mutterit valmistetaan usein tiukoilla toleransseilla, jotta ne sopivat täsmällisesti muihin komponentteihin. Kun materiaali on lähtökohtaisesti laadukas, on tarkkojen mittojen ja teknisten vaatimusten mukaan valmistettu tuote mahdollista valmistaa sarjatuotantona. Tämä puolestaan takaa kiinnitystarvikkeiden oikeanlaisen toiminnan ja yhteensopivuuden. 

– Tasainen laatu on sarjavalmistuksemme avaintekijä. Kun valmistusmateriaali on tasalaatuista, on lopputuloskin sitä. Meillä on Puntalassa 2 kappaletta erittäin tarkkoja 3D-mittakoneita, joilla pystymme mittaamaan tuotteet tuhannesosamillimetrien tarkkuudella. Laadun varmistaminen on meillä todella hyvällä tasolla, jatkaa Kärkkäinen.  

Kiinnitystarvikkeiden valmistus asiakkaan vaatimusten mukaan 

ITA Nordicilla konekanta on alansa huippua, ja sitä päivitetään säännöllisillä investoinneilla. Osaavat ammattilaisemme varmistavat, että lopputuote on asiakkaan vaatimusten mukaan valmistettu niin ominaisuuksien kuin laadunkin puolesta. Tekninen osaamisemme on huippuluokkaa ja asiakkaalle lähtevä tuote on aina tarkoin seuratun tuotantoprosessin tulos. 

– Valmistamme tuotteet asiakkaan vaatimukset ja käyttöolosuhteet huomioiden. Esimerkiksi äärimmäisille lämpötiloille ja paineille altistuvat vaarnaruuvit valmistetaan materiaaleista, jotka säilyttävät mekaaniset ominaisuudet myös haastavissa olosuhteissa. Materiaalit otetaan tuotantolämpötilaan riittävän ajoissa, jotta vältytään mm. mittavirheiltä, kertoo Kärkkäinen. 

Toimitamme asiakkaillemme tuotteet suoraan varastostamme muutaman kappaleen tai satojen kappaleiden sarjoina. Erikoislujat kiinnitystarvikkeet saa meiltä pinnoitettuna erilaisin sähkökemiallisin pinnoittein mm. kuparoituna, sähkösinkittynä, sekä kemiallisella mustauksella. Yksi tilaus asiakkaalta ja tuotteet toimitetaan käsiteltyinä suoraan asiakkaan omalle tehtaalle sovitussa aikataulussa. 

– Tarjoamme asiakkaillemme myös varastointipalvelua. Puntalan yksikössä noin 90 % valmistettavista tuotteista toimitetaan asiakkaalle suoraan varastosta. Käytännössä, kun tilaus tulee, pakkaamme tuotteet ruostesuojapusseihin ja toimitamme tuotteet jopa 1 päivässä asiakkaalle. Sanoisin, että toimintamme on erittäin joustavaa, huomauttaa Kärkkäinen. 

ITA Nordicin asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa 

Erikoislujien kiinnitystarvikkeiden tuotantoprosessin laadunseurannan tarkoituksena on minimoida laatuvirheet tuotannossa, jolloin sekä meidän oma että asiakkaan toimitusketjun suorituskyky ja kannattavuus paranee. Laadunvarmistus onkin ITA Nordicilla kokonaisvaltaista, kattaen kaikki työvaiheet aina aloituksesta pakkaukseen.  

Vuonna 2022 tehdyn asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan asiakkaamme olivat sitä mieltä, että valmistamiemme tuotteiden laatu ja toimitusvarmuus on erinomainen. Olemme siis onnistuneet tavoitteissamme ja vähintään samaan tasoon tähtäämme jatkossakin. 

Katso kaikki uutiset