ABB Oy, IEC LV Motors Vaasa palkitsi ITA Nordic Oy:n Supplier of the year 2022 palkinnolla

ABB Oy, IEC LV Motors on maailman johtava moottorivalmistaja ja edelläkävijä energiatehokkaiden moottoreiden kehittämisessä. ABB:n IEC LV Motors kehittää ja valmistaa räätälöityjä IEC-pienjännitemoottoreita kaikille teollisuudenaloille ja kaikkiin sovelluksiin maailmanlaajuisesti. Asiakkaat käyttävät ABB:n tuotteita vaativissa olosuhteissa, joten tuotteisiin kohdistuu korkeat laatuvaatimukset.

ITA Nordic Närpiön yksikkö on vastannut ABB Oy, IEC LV Motorsin asettamiin korkeisiin tavoitteisiin
Palkinto on myönnetty ITA Nordicille muun muassa sen poikkeuksellisen korkean laadun ja toimitusvarmuuden ansiosta. ABB Oy, IEC LV Motors on asettanut omalle toiminnalleen tavoitteet, jotka edellyttävät toimittajaverkostolta täsmällisyyttä ja kyvykkyyttä. Osana tätä ovat korkeat laadun ja toimitusvarmuuden vaatimukset toimittajilleen, jotka ITA Nordicin Närpiön yksikkö on ylittänyt vuosi toisensa jälkeen.

Asiakasvaatimukset ylittävä toimitusprosessi on pitkän ja tiiviin yhteistyön tulos

ITA Nordic Oy:n tärkein voimavara on sen osaava henkilöstö, jonka toimitusjohtaja Tommi Laakso nostaa esiin tärkeimpänä yrityksen menestyksen tekijänä. Yhteistyö ja sen kehittäminen ABB IEC LV Motorsin kanssa on aloitettu jo Närpiön tehtaan aiemman omistajan Maxel Ab Oy:n aikana. Kun ITA Nordic 2021 osti Maxel Ab Oy:n toiminnan Närpiössä, tärkeintä oli säilyttää työpaikat ja henkilöstön korkea osaaminen.

“Onhan tämä loistava tunnustus siitä, että yritys ja sen henkilökunta on onnistunut jokapäiväisessä tekemisessä ja pystynyt pitämään korkeaa laatutasoa yllä jatkuvasti. Tämä tunnustus on Närpiössä tehdyn vuosia kestäneen järjestelmällisen ja tavoitteellisen toiminnan tulos.” – Tommi Laakso, toimitusjohtaja, ITA Nordic Oy.

Ilkka Lassila ABB, Peter Mannfolk ITA, Patrick Häggblom ITA, Samu Mäkinen ABB

Tilaus-toimitusprosessi suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaiseksi

Huolellisesti suunnitellut ja toteutetut tuotantoprosessin vaiheet vähentävät virheitä ja pitävät tuotannon kustannustehokkaana. Kun sopimusvalmistuksen toiminnot on optimoitu asiakkaan tarpeiden mukaisiksi, syntyy kilpailukykyinen ja huippulaadukas lopputulos. Näin pystytään pitämään asiakkaille annettu laatulupaus niin tuotteiden kuin niiden toimitustenkin osalta.

“Närpiössä tuotantoprosessia on kehitetty ja hiottu jatkuvasti jo pitkään ja meidän on helppo vastata heidän tarpeisiinsa. ITA Nordicille on kunnia-asia seistä aina lähtevien tuotteiden laadun takana sataprosenttisesti ja siksi olemme panostaneet näihin asioihin.” – Patrick Häggblom, tehdaspäällikkö, ITA Nordic Närpiö.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koneistusmenetelmät ja konehuollot suunnitellaan ja toteutetaan niin, että työstö- ja robottiohjelmat pystyvät toimimaan tehokkaasti ja hyvällä käyttöasteella keskeytyksettä tuotantomäärästä riippumatta. Tuotteiden laadusta kertoo mm. DNV GL Business Assurance Oy Ab:n heille sertifioima SFS-EN ISO 9001:2015 Laatujärjestelmä

ITA Nordicilta lähteviä komponentteja ja kokoonpanoja valmistetaan mm. prosessi-, energia-, kaivos-, meri- ja moottoriteollisuuden vaativiin tarpeisiin. Tällaisia ovat esimerkiksi räätälöidysti valmistetut koneiden osat, jotka soveltuvat asiakkaiden valmistamiin kaivos- ja dieselkoneisiin, propulsiolaitteisiin sekä sähkömoottoreihin. Tuotteet voidaan tarvittaessa toteuttaa luokiteltuina mm. ABS, BV, DNV GL, LR, RINA ja RMRS luokituslaitosten vaatimusten mukaisesti.

Katso kaikki uutiset