Materiaalien hankinta

CNC-koneistuksen yhteydessä suoritettava kappaleiden laadunvarmistus on monivaiheinen prosessi, joka saa alkunsa jo materiaalin hankintavaiheesta. ITA Nordicin konepajatoiminnassa käytettävän materiaalin hankinta on huolellisesti suunniteltu ja kriittinen vaihe, jossa pyritään varmistamaan lopputuotteiden laatuvaatimusten täyttyminen. Materiaalien laatu ja ominaisuudet ovat suoraan yhteydessä valmistettavien komponenttien lopullisiin piirteisiin ja suorituskykyyn.

Materiaalien hankinta muodostaa prosessiketjun ensimmäisen vaiheen ja on keskeisessä roolissa, koska se vaikuttaa suuresti lopputuotteen laatuun ja kustannuksiin. Huolellisesti hoidettu materiaalien hankinta on ratkaisevaa, sillä se estää mahdollisia laatupoikkeamia ja pitää tuotannon aikataulut kurissa. ITA Nordicin konepajalla käytetään pääasiassa pyöröteräksiä, alumiinia, terästakeita ja -valuja sekä erikoislujia kiinnitystarvikkeita, jotka valmistetaan nuorrutusteräksistä ja ruostumattomasta teräksestä sekä S355-lujuusluokan rakenneteräksistä.

Koneistuksen laadun varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Tämä tarkoittaa, että materiaalin on oltava tasalaatuista ja säilytettävä laatu samana eri toimituserien välillä. Koska automaattikoneistuksen työstömenetelmät ovat herkkiä materiaalin laadun vaihtelulle, raaka-aineen laatuun kiinnitetään erityistä huomiota. Lisäksi asiakkailla voi olla omia vaatimuksia materiaalin puhtauden ja lujuuden suhteen, ja tällöin koko materiaalitoimitusketju on etukäteen määritelty.

ITA Nordicilla on vahva materiaalien toimittajaverkosto, joka kattaa kaikki tarvittavat raaka-aineet konepajalla. Tämä monipuolisuus lisää yrityksen kilpailukykyä ja varmistaa raaka-aineiden saatavuuden. Materiaaleja hankitaan asiakkaiden tarve-ennusteiden ja suoraan tarpeeseen perustuen. Tarvittaessa materiaalia varastoidaan maksimoimaan toimitusvarmuus, etenkin pitkien toimitusaikojen ja suurten toimituserien vuoksi.

ITA Nordic tekee tiivistä yhteistyötä Ovakon terästehtaan kanssa, joka sijaitsee lähellä yrityksen Puntalan yksikköä. Ovako on Pohjoismaiden suurin romuteräksen kierrättäjä, ja se käyttää Suomesta peräisin olevaa teräsromua pääraaka-aineenaan. Tämä yhteistyö mahdollistaa hiilineutraalin teräksen käytön ITA Nordicin konepajalla ja vähentää toiminnan hiilijalanjälkeä merkittävästi.

ITA Nordicin vahvuus materiaalihankinnoissa perustuu laajaan osaamiseen ja vahvaan yhteistyöverkostoon terästeollisuuden alalla. Yli 20 vuoden kokemus terästeollisuuden tukkukaupasta ja laajat kontaktit Euroopassa takaavat asiakkaille parhaan mahdollisen raaka-ainelähteen valinnan ja varmistavat korkealaatuisten tuotteiden valmistuksen.

    Ota yhteyttä

    Täytä oheiseen lomakkeeseen yhteystietosi ja kerro lyhyesti mitä asiasi koskee. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.